9 idei pentru a promova un produs « plictisitor» pe Facebook & Instagram
Ce faci dacă ai un produs plictisitor sau complicat? Dacă nu vinzi un Ferrari nou sau o Navă Spațială - nu înseamnă că trebuie să rămâi în umbră și să faci publicitate acolo - unde « merge ».

În ultimii ani, există o tendință de abordare non-standard a producției de conținut în rețelele sociale. Totul este dinamic, ceea ce ieri a prins bine la public, astăzi este plictisitor și consumat.

Dar cum să atragi publicul larg să interacționeze un produs complex B2B? Distribuie, reamintește, distrează - pentru aceasta există rețele sociale. Cu siguranță vei găsi oameni care sunt gata să admire și să "șăruiască" informații despre produsul sau serviciul tău. Sarcina ta principală - să nu taci.
Mai jos găsești 9 idei pentru a aduna
subscriberi și a vinde:

1
Distrează audiența

La prima vedere pare ridicol, dar "Dragi, Stimați clienți cu mare respect ne adresăm …." - demult nu mai funcționează.

Oamenii intră pe social media pentru a se distra, a afla ce face comunitatea, nu pentru a discuta oficial sau a citi anunțuri oficiale. Acest lucru nu înseamnă că anulăm vânzările și facem doar meme-uri. Camuflăm, atragem atenția și vindem.

Această abordare este potrivită pentru orice afacere. Este important doar să găsești « trucul » tău, care va genera flux de oameni.

2
Folosește ceea ce este deja popular

Sau cei care sunt deja populari.
Ceva mega cunoscut + Brandul tău = atenție și interacțiune.
Ecuația e simplă, oamenii reacționează mai rapid la ceva cunoscut. Ingredientul cheie în această mișcare este să prezinți acel trend popular dintr-un unghi total diferit combinat cu produsele tale.

3
Fii mai aproape de clienți

Social Media este un instrument facil pentru a determina clienții să facă parte din Brandul tău. Să se simtă o parte componentă. Acum te vei întreba ce îmi aduce aceasta? LOIALITATE.
Spuneți clienților povești, ele vor consolida încrederea și vor înlătura obiecțiile pentru produs.

4

Promovează Echipa

Povestește despre echipa ta, evenimentele interne, proiecte. Factorul uman în publicitate face brandul mai viu și mai uman. De asemenea, le poți arăta biroul tău - „bucătăria interioară", în procesul de « preparare » a produsului sau a serviciului.
O mișcare originală este alegerea propriului hashtag ce va apărea în postări. Hashtag-ul este primul pas spre crearea unei comunități de oameni cu aceleași interese.

5

Fii UTIL

Acționează ca un Expert în nișa ta, « sapă » adânc și explică audienței toate beneficiile serviciilor & produselor, într-o manieră simplă și interesantă.

6
Creează materiale unice [ Foto & Video ]

Vom începe cu un exemplu:
Produs - Sodă Alimentară. Plictisitor nu?
Contul de Instagram https://www.instagram.com/etosoda/?hl=ro a « Sodei Alimentare » este conceput pentru a îmbunătăți imaginea și a vorbi despre modul de utilizare a produsului.
https://www.instagram.com/p/B3Z1PD5nPQ2/ 77,1 de mii de followeri. Cifră impunătoare, nu-i așa? Vezi că se poate. Secretul constă în content-ul calitativ și atractiv pentru audiență. Într-o manieră ușor de înțeles ei au transmis gânduri care inițial poate nu aveau să aibă succes în Social Media.


7
Nu fi timid

Publicul tău trebuie să vadă ce fel de produse oferi, care este unicitatea lor. În social media poți combina caracteristicile unor produse cu situații concrete din viață sau la drept vorbind poți face orice, important este - Acțiunea.


8
Inițiază un sondaj

Sondajele te ajută să:
- apropii publicul de tine prin acțiune, a votat înseamnă că îi pasă și s-a simțit important;
- îmbunătățești calitatea produselor & serviciilor tale, banal ceri părerea audienței și înlocuiești fișele pe care trebuie cineva sa le completeze cu pixul.
Există ceva mai plictisitor decât hârtia igienică? Dar puțină muncă, creativitate, hashtag-uri - și conținutul ia o altă culoare. Charmin, de exemplu, realizează așa gen de sondaje:

9
Transformă negativul în pozitiv

Sunt domenii strâns legate de aspecte negative ale vieții consumatorului. Spre exemplu în medicină - durerea. Nimeni nu vrea să o simtă pe pielea lui. Iar dacă alegi să manipulezi audiența cu senzațiile de durere - pe termen lung aceasta nu va funcționa. Da, durerea este inevitabilă, dar poți comunica într-o maniera mai caldă și cu înțelegere. Apropie oamenii mai mult și vei primi mai mult.

Fii activ și creativ, simte-te liber să folosești umorul și vei reuși. Orice produs, chiar și cel mai plictisitor produs, poate fi transformat într-un trend.
Autor: Gonța Crina, Marketer
Interesant? Descoperă și alte instrumente eficiente ce te vor ajuta să-ți crești vânzările
Made on
Tilda