Cum să utilizezi corect culorile
Cum să utilizezi corect culorile în marketing?
V-ați întrebat vreodată dacă companiile de renume mondial ar avea așa succes cu alte culori în Brand? Imaginează-ți logo-ul negru al McDonald's sau Facebook în culoarea roșie. Crezi că acestea sunt fleacuri ce nu contează? Studiile arată contrariul.
Conform cercetărilor Kissmetrics, reclamele color sunt vizualizate cu 42% mai des decât cele alb-negru. Cifra impresionantă arată că ignorarea psihologiei culorii în campaniile de marketing este o greșeală ce costă mult.
Știind să folosești corect culorile, poți crește conversiile în diferite etape ale pâlniei de vânzări. Cum?
Vezi mai jos:
O culoare universală ce se combină cu toate celelalte nuanțe. Acesta este motivul pentru care este utilizată întotdeauna în design. Cel mai adesea - ca fundal.
Îi determină pe oameni să simtă minimalismul și puritatea. Prin urmare, este prezent în materialele publicitare ale mărcilor ce doresc să fie percepute ca proaspete și moderne.
Fundalul alb ajută la evidențierea elementelor importante.
Cum utilizăm culoarea albă?
Se aplică nu mai puțin decât albul. Motivul este că culoarea neagră iese în evidență pe fundaluri deschise de orice nuanță. Prin urmare, textul este adesea scris în această culoare.
Pentru site-uri ca fundal, negrul oferă aer de exclusivitate și elită. Împachetarea zice clar că produsul este scump.
Atunci când utilizezi un fundal negru, este important ca fiecare detaliu din prim-plan să fie contrastat. Acesta este singurul mod în care vă puteți concentra atenția asupra lucrurilor importante.
Cum utilizăm culoarea neagră?
Cel mai adesea combinat cu alte culori. Absolut NU este potrivit pentru proiectarea butoanelor call to action. O astfel de imagine nu atrage atenția și nu provoacă utilizatorilor un sentiment de importanță a acțiunii.
Albul este potrivit pentru site-urile de vânzare. Dacă culoarea albă este predominantă puteți fi sigur că atenția vizitatorilor este concentrată pe detaliile necesare.
Nu există date despre eficiența butoanelor call to action negre, deoarece acestea sunt utilizate extrem de rar.
Pe site-urile cu o singură pagină, negrul aduce rezultate bune dacă este dominant. Dar este important ca culorile auxiliare să fie alese corect.
Are un efect psihologic puternic asupra oamenilor, de aceea este utilizată pe scară largă în publicitate.
Întotdeauna domină și captează atenția vizitatorilor. Roșul poate fi folosit simultan pentru a evoca sentimente romantice și iubitoare, precum și - agresive sau răutăcioase.
Oamenii de știință au stabilit că această culoare poate afecta oamenii chiar și fizic. De exemplu, afectează sistemul circulator, ritmul respirator sau metabolismul. Sentimentele sunt similare cu foamea. Acesta este motivul pentru care multe companii din domeniul alimentar îl folosesc.
Cum utilizăm culoarea roșie?
Roșul este o modalitate bună de a atrage atenția vizitatorilor asupra unor elemente. Acestea trebuie să fie mici detalii - butoane, indicatoare, mini - bannere etc.
Culoarea roșie este adesea folosită pentru oferte promoționale și reduceri. Când treci prin magazinele care au reduceri, acordă atenție indicatoarelor.
Cea mai populară culoare pe Internet. Majoritatea site-urilor au culoarea albastră, deoarece provoacă încredere și calm.
Merită evidențiată universalitatea sa: nuanțele deschise și cele închise sunt percepute diferit. Cel mai adesea albastrul este asociat cu cerul, prin urmare poate provoca o senzație de prospețime.
Cum utilizăm culoarea albastră?
Este utilizat de brand-uri ale căror produse nu pot fi „atinse". Acestea sunt servicii de consultanță, cursuri sau produse software.
Întrucât culoarea este asociată cu încrederea, aceasta este adesea folosită în designul produselor pentru sănătate. Nu uitați de logo-urile Colgate, blend-a-med, Sensodyne, etc.
Albastrul are multe caracteristici pozitive, dar există industrii în care nu este recomandat să-l folosești. De exemplu, în industria alimentară. Există o explicație simplă: culoarea se găsește foarte rar în produsele naturale. Prin urmare, aceasta provoacă subconștient asociații de chimie și tot ce este artificial.
Dacă nu ești afiliat cu industria alimentară și vrei să câștigați încrederea publicului tău, combină albastrul cu alb pe site-uri web și în materialele publicitare.